1.jpg

Farzaneh multifunctional complex

Nov. 2015
In collaboration with BAO

 

ABOUT

The project combines environmental, economic and social aspects in one multifunctional complex. Located in one of the main urban streets in Shiraz, Farzaneh project is acting in several scales. In the urban scale it fuses the livelihood and the crowd of the highly populated sidewalk into the silence of the residential neighberhood on the other side of the site. In this transition it suddenly creates an urban space on the main access surface as well as on the upper terrace right above the connecting bridge between the building. The light structural facade supports the idea of transparency and the possibility of implementing a triple layer shell which itself acts as a tactic to tackle issues in regard to sustainability.